Brabant één v.d. belangrijkste motoren v.d. NL economie

De provincie wil zorgen dat Brabant tot de Europese top behoort.

Een goed draaiende arbeidsmarkt is dan belangrijk. Daarom verbindt de provincie ondernemers, vakbonden, scholen en wetenschappers. Zo helpt zij vraag en aanbod op elkaar af te stemmen en draagt zij bij aan werk. Onze bedrijven moeten over de juiste mensen kunnen beschikken, met de gewenste opleiding en vaardigheden. Dat kunnen we niet landelijk bepalen; dat is regionaal precisiewerk. Brabant is één van de belangrijkste motoren van de Nederlandse economie, met een stevige poot in Techniek, Innovatie en Zorg. Daarom investeert de provincie in behoud en groei van onder andere goed opgeleid technisch- en zorgpersoneel.

Dit doet zij door het ondersteunen van platvormen als Brabant voor techniek en Techniekpact. Voor de Zorg sluit zij aan bij de activiteiten van samenwerkingverband Transvorm.

Regio Branding en kennisbehoud

Samen met bedrijven en andere overheden voeren we een uitgebreide lobby in het buitenland. Om experts te werven, maar ook om buitenlandse investeringen te vergroten.
Daarnaast focust de provincie zich samen met studenten en werkgevers op een netwerk om talentvolle (internationale) studenten na hun afstuderen te behouden voor de Brabantse arbeidsmarkt met ‘Brabant Talents’.

Bron: www.brabant.nl

Comments are closed.